preskoči na sadržaj

Trgovačka i komercijalna škola "Davor Milas"

Login

Videoprezentacija škole

eDnevnik

Raspored sati

Info centar za mlade

Anketa
Koji je moj stav o međuvršnjačkom nasilju?
Tražilica
Vremenska prognoza

 

Škola i partneri

Brojač posjeta
Ispis statistike od 21. 11. 2012.

Ukupno: 3808242
Ovaj mjesec: 4370
Ovaj tjedan: 1258
Danas: 130
Besplatan web

Web hosting

UPISI
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
NATJEČAJ za upis učenika u I. razred za 2019./2020. školsku godinu
Autor: Tatjana Radić, 14. 6. 2019.

 

Preuzmite dokument natječaja
Priloženi dokumenti:
NATJECAJ_ZA_UPIS_U_PRVI_RAZRED_2019-2020.pdf (213.09 KB)


[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
O ŠKOLI I UPISIMA

Trgovačka i komercijalna škola "Davor Milas" jedan je od neizostavnih arhitektonskih i kulturnih orijentira grada Osijeka i zato je s ponosom zovemo Škola u srcu Grada.  Već više od 60 godina naša škola svjedoči o generacijama mladih ljudi koji su u njoj oblikovali pozitivna životna usmjerenja i stekli potrebna znanja i vještine kojima su aktivno sudjelovali u izgradnji važnog trgovačkog, ekonomskog i društvenog sektora našeg voljenog Osijeka i drage nam domovine Hrvatske. Mnogi uspješni  poduzetnici, ekonomski stručnjaci, doktori znanosti na fakultetima, političari, komercijalisti i trgovci prošli su kroz našu školu u kojoj su se oblikovali kroz dobro usklađene procese praktičnih vještina i teoretske nastave. U sve to utkan je neprocjenjivi i samozatajni rad generacija naših vrijednih djelatnika koji nam daje za pravo da kao jednu od dominantnih krilatica naše škole odaberemo upravo ovu dobitnu kombinaciju znanja i ljubavi: " Znanje bez ljubavi je oholost, a ljubav bez znanja je površnost. Nudimo i ljubav i znanje.

DOBRO DOŠLI U ŠKOLU U SRCU GRADA!

U našoj školi uz redovnu nastavu, koja se odvija u vrhunski opremljenim kabinetima i informatičkim učionicama, prisutno je i mnoštvo izvannastavnih i izvanškolskih aktivnosti i sadržaja: Biti bolji – Be Better( u suradnji s časopisom Poduzetnik), Trijezni vozač, Dan planeta zemlje, Dan kruha, Taban (promoviranje pješačenja po Baranji), Dani otvorenih vrata, Kreativna riznica u suradnji s Ekonomskim fakultetom u Osijeku gdje smo škola partner, suradnja s Poduzetničkim inkubatorom, Centrom za poduzetništvo i Hrvatskom gospodarskom komorom, volontiranje i društveno odgovorno ponašanje i poslovanje, kreativnost i inovativnost, psihološke i pedagoške radionice i predavanja. U sklopu naše škole nalazi se i odlično opremljena Radionica za praktičnu nastavu u kojoj učenici, pod stručnim nadzorom, stječu potrebne vještine i znanja za rad u bilo kojoj prodavaonici u Hrvatskoj i svijetu te Učenički dom kapaciteta 180 učenika u sklopu kojega djeluje odlično opremljena kuhinja,  24-satni nadzor i odlično organizirane odgajateljske aktivnosti.

Uz sve to  nudimo vam i dva vrlo atraktivna programa (zanimanja) s kojima ćete vrlo brzo naći odgovarajući posao u Hrvatskoj, ali i u Europskoj uniji:

Komercijalist: četverogodišnji program koji vam osim životnih i praktičnih znanja i vještina pruža mogućnost polaganja državne mature i upisa na željeni fakultet, a ujedno široko zahvaća tržište rada i osposobljava učenika za uspješno obavljanje različitih  poslova. To je program koji će vas konkretno naučiti svim relevantnim poduzetničkim znanjima i vještinama te inovativnosti i kreativnosti i kritičkom mišljenju. Naši učenici redovito postižu izvrsne rezultate na državnom natjecanju u disciplini Komercijalist. Neka od područja rada su: voditelj odjela nabave/prodaje, voditelj skladišnog poslovanja, voditelj distributivnih poslova, samostalni komercijalni referent, komercijalist vanjske trgovine, referent uvoza/izvoza, trgovački putnik, akviziter, špediterski službenik uvoza/izvoza, trgovački posrednik i sl.

Prodavač: trogodišnji program koji je zasnovan na dobro usklađenim elementima praktične nastave i teorijskih znanja  i vještina. Prednost je u činjenici da imamo vlastitu učeničku radionicu u sklopu koje djeluje naša prodavaonica u kojoj učenici izgrađuju svoje trgovačke sposobnosti na stvarnim situacijama. Dakle, svima je osigurana praktična nastava. Školovanjem za prodavača obrazujemo učenike za nabavu, prodaju i organizaciju poslovanja u veleprodaji, maloprodaji u unutarnjoj i vanjskoj trgovini. Važno je istaknuti kako učenici koji završe sva tri razreda najmanje s prosjekom 3,5 mogu nastaviti školovanje besplatno za zanimanje komercijalist, a nakon toga polagati državnu maturu i isto tako upisati željene fakultete. Ako nisu tako uspješni opet im je omogućeno kroz obrazovanje odraslih uz plaćanje završiti zanimanje komercijalist i kao odrasli polaznici polagati državnu maturu i upisati fakultet. Redovito su naši učenici visoko plasirani na državnom natjecanju u disciplini Prodavač. Neka od područja rada su: posluživanje kupaca, organizacija i vođenje prodavaonice, rad na blagajni, priprema robe za prodaju, izlaganje robe u izlogu i prodavaonici, naručivanje robe, preuzimanje robe, dokumentacija prodavaonice.

Cjeloživotno obrazovanje jedna je od bitnih odrednica naše škole i sada i u budućnosti. Obrazovanje odraslih provodi se već godinama za prekvalifikaciju u obrazovanje Komercijalist za sve naše učenike prodavače i druge koji imaju završenu bilo koju drugu srednju školu (nakon toga moguće polagati državnu maturu kao odrasli polaznik i upisati željeni fakultet)

Toliko o znanju, a sad malo o drugom dijelu naše krilatice - o ljubavi. Ljubav je nama bitna sastavnica koja izgrađuje ono nevidljivo tkivo koje se osjeća kao ozračje pri ulasku u našu školu. Tu prije svega mislimo na nasmijane i dobro motivirane predmetne nastavnike, ravnateljicu, stručnu službu  i osoblje škole. Mislimo na učenike s kojima strpljivo izgrađujemo neposredni i spontani suživot koji u sebi sadrži sve elemente velike obitelji u kojoj se njeguje duh zajedništva, razumijevanja i povjerenja. Mislimo na sve učenike koji su u bilo kakvoj teškoj obiteljskoj, socijalnoj ili zdravstvenoj situaciji koje su nam uvijek poticaj da iskažemo svoju nesebičnost i humanost. Mislimo na našu Radio postaju Trgos koja uvijek širi dobre vibracije, pomiruje različite glazbene ukuse, povezuje i učvršćuje prijateljstva, a često inspirira i nove ljubavi. I to nije kraj - to je tek početak jedne dobre i uzbudljive avanture koja se zove Trgovačka i komercijalna škola "Davor Milas" Osijek.

Uostalom, nije li upravo naš Davor Milas (učenik naše škole čije ime nosimo)  položio svoj život u Domovinskom ratu  iz ljubavi za sve nas?

 

preskoči na navigaciju